Diamantna poravnala

Poravnavanje brusilnih plošč je eden izmed faktorjev, ki vplivajo na doseganje zastavljenih ciljev v procesu brušenja

Stoječa diamantna poravnala

Poravnavanje brusilnih plošč je eden izmed faktorjev, ki vplivajo na doseganje zastavljenih ciljev v procesu brušenja. S poravnavanjem dosežemo točen krožni tek in natančno geometrično obliko brusne plošče. Proces poravnavanja in spreminjanje pogojev poravnavanja, vpliva na topografijo brusne plošče, kar posledično vpliva na proces brušenja in želeni rezultat brušene površine.

Pri uporabi naših proizvodov vam bomo pomagali pri izbiri diamantnega poravnalnega orodja in svetovali glede parametrov poravnavanja.

Pri tovrstnih poravnalih se uporabljajo visoko kvalitetni diamanti

Enozrnata diamantna poravnala

Enozrnata diamantna poravnala z naravnimi diamanti uporabljamo v širokem obsegu aplikacij. Pri tovrstnih poravnalih se uporabljajo visoko kvalitetni diamanti.

Uporaba:

Za brusne plošče v keramičnem in sintetično smolne
Za aplikacije ploskovnega brušenja, zunanjega in notranjega okroglega brušenja in brezkoničnega brušenja-centerless
Za zarezno, nihajno in profilno brušenje

MKD in CVD diamantna poravnala se uporabljajo v širokem obsegu različnih aplikacij.

Prednosti pred klasičnimi naravnimi enozrnatimi poravnali so:

Ne potrebujejo vzdrževanja
So brez notranjih napetosti in napak
Enotna kakovost skozi celotno uporabo
Konstantna efektivna širina zagotavlja konstantno kvaliteto poravnavanja in s tem brusnega procesa.
MKD in CVD diamanti so v obliki pravokotnih ali kvadratnih paličic z različnimi dimenzijami presekov.

Uporaba:

Za klasične korundne brusne plošče in še posebej za plošče s sintranim aluminijevim oksidom ali silicijevim karbidom.
Za aplikacije ploskovnega brušenja, zunanjega in notranjega okroglega brušenja in brezkoničnega brušenja

Skozi uporabo ne zahtevajo servisa, prihranijo na času poravnavanja, imajo visoko zmogljivost in dolgo življensko dobo

Ploščata poravnala

Ploščata diamantna poravnala dobavljamo v impregniranih, igličastih, CVD in MKD izvedbah. Pogosto nadomeščajo osnovna dražja profilna poravnala. Skozi uporabo ne zahtevajo servisa, prihranijo na času poravnavanja, imajo visoko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo.

Diamantna zrna, iglice oziroma paličice so razporejene in vgrajene v sintrani proti obrabi odporni kovini. Vezivo oziroma kovina se razlikuje glede na trdoto in vrsto brusne plošče.

Dimenzije in kvalitete vgrajenih diamantnih elementov se izberejo glede na vrsto in dimenzijo abrazivnih zrn.

Ploščate poravnalne ploščice so lahko standardnih dimenzij, namenjene menjavi v držalu. Lahko pa se dobavijo namenska ploščata poravnala, lotana in v dimenzijah glede na stroj in zahteve kupca.

Ploščata poravnala uporabljamo za okroglo, brezkonično in ploskovno brušenje. Za procese zareznega, nihajnega in profilnega brušenja.

Omogočajo hitrejša poravnavanja, imajo dobro stroškovno razmerje glede na učinkovitost

Okrogla poravnala

Okrogla poravnala omogočajo hitrejša poravnavanja, imajo dobro stroškovno razmerje glede na učinkovitost. So visoko zmogljiva z dolgo življenjsko dobo.

Diamanti so ročno vgrajeni v proti obrabi odporni sintrani kovini. Obliko in vrsto diamantov narekuje proces brušenja, vrsta in velikost abrazivnih zrn brusne plošče.

Uporabljajo se na ploščah v keramičnem ali sintetičnem smolnem vezivu z navadnim, sintranim in silicij karbidnim abrazivnim zrnom.

Uporaba za plošče do dimenzij 1500mm v keramičnem ali sintetičnem smolnem vezivu z aluminijevim in silicij karbidovim abrazivnim zrnom

Večzrnata poravnala

Omogočajo hitrejša poravnavanja, imajo dobro stroškovno razmerje glede na učinkovitost. So visoko zmogljiva z dolgo življenjsko dobo.

Večzrnata diamantna poravnala vsebujejo naravna ali sintetična diamantna zrna vstavljena v sintrano kovino. V življenjski dobi poravnala ni nobenih potreb po obnovi ali servisu. Tovrstna poravnala so robustna in stabilna. Omogočajo hitra poravnavanja. Tip poravnala in diamantna zrna se izbirajo glede na stroj in kvaliteto brusne plošče.

Uporaba za plošče do dimenzij 1500mm v keramičnem ali sintetičnem smolnem vezivu z aluminijevim in silicij karbidovim abrazivnim zrnom.

So primerna za poravnavanje konvencionalnih aluminij oksidnih brusnih plošč in še posebej za brusne plošče iz sintranega in silicij karbidnega korunda

MCD in CVD diamantna poravnala

MCD in CVD diamantna poravnala

Zadnja leta se je zelo povečalo povpraševanje po diamantnih poravnalih z MCD ali CVD diamanti.

Tovrstna poravnala do neke mere združujejo lastnosti naravnih diamantov in omogočajo definirano obliko diamanta. V poravnala se vgrajujejo pravokotne ali kvadratne diamantne paličice s katerimi lahko zagotovimo konstantne ponovljive procese poravnavanj. Aktivna širina diamanta je skozi celotno uporabo enaka.

Preseki diamantnih elementov in veziva v katere so vgrajeni se izbirajo glede na trdoto brusne plošče in vrste abrazivnega zrna.

MCD in CVD poravnala so primerna za poravnavanje konvencionalnih aluminij oksidnih brusnih plošč in še posebej za brusne plošče iz sintranega in silicij karbidnega korunda.

Podjetje

Brusilna tehnika d.o.o.
Masljeva ulica 3
1230  DOMŽALE
Slovenija

Tel.: +386 1 7291265
eMail: info@brusilnatehnika.si

PowerCom d.o.o. © 2018. All rights reserved.