CBN in DIA brusno orodje

Brusne plošče s CBN brusnim zrnom so še posebej primerne za uporabo za kaljena strojna in visoko legirana jekla trdote od 54Hrc

CBN brusne plošče v keramičnem vezivu

Kubični borov nitrid ali na kratko CBN je sintetiziran iz heksagonalnega borovega nitrida pri 50 do 90 kbar in temperaturi 1800 do 2700°C. Brusne ploče S CBN brusnim zrnom so še posebej primerne za uporabo za kaljena strojna in visoko legirana jekla trdote od 54 HRc, kot so hitrorezna, orodna ali kromova jekla, zlitine na osnovi niklja, praškasta metalurška jekla ali belo lito železo.

Visoka zrnatost z nizko vsebnostjo veziva

Uporabljajo se za krhke zrnate materiale, kot so cementni karbid, keramika, steklo, granit, GFRP, polprevodniški materiali ali prevleke proti obrabi

Diamantne brusne plošče v keramičnem vezivu

Najtrši naravni material na svetu – diamant – je že več kot 50 let lahko tudi sintetično proizveden. Sintetično se proizvaja iz grafitnega ogljika pri tlakih od 70 do 120 kbar in pri temperaturah okoli 2.000°C.

Diamanti se primarno uporabljajo za krhke zrnate materiale, kot so cementni karbid, keramika, steklo, granit, GFRP, polprevodniški materiali, ali prevleke proti obrabi.

Z visokim deležem ogljikovih vlaken HI-COMP brusnim ploščam zagotavljajo maksimalno moč z minimalno težo

HI - COMP brusne plošče

KREBS & RIEDEL predstavlja novo HI-COMP različico za CBN in diamantne brusne plošče, ki z visokim deležem ogljikovih vlaken HI-COMP brusnim ploščam zagotavljajo maksimalno moč z minimalno težo. Glede na zahtevo brusnega procesa se uporabljajo različne velikosti brusnih plošč, kar zagotavlja optimalne in prilagojene rešitve, ki ustrezajo specifičnim zahtevam končnih uporabnikov. Po več kot dveletnem razvoju HI-COMP teles so ta do 75% lažja od primerljivih jeklenih teles. To ne zagotavlja le enostavnejše rokovanje s strojem med montažo, ampak tudi občutno zmanjšo obremenitve brusnega vretena med brušenjem.

Podjetje

Brusilna tehnika d.o.o.
Masljeva ulica 3
1230  DOMŽALE
Slovenija

Tel.: +386 1 7291265
eMail: info@brusilnatehnika.si

PowerCom d.o.o. © 2018. All rights reserved.